Wat zijn vitamines?
Vitamines zijn organische stoffen en zijn essentieel voor een goede gezondheid en normale groei en ontwikkeling. Het lichaam kan zelf geen vitamines maken, buiten kleine hoeveelheden vitamine k in de darm. Er zijn 13 verschillende vitamines die elk een eigen functie in het lichaam vervullen. Vier daarvan zijn vetoplosbaar (vitamine A, D, E en K) en negen vitamines zijn vetoplosbaar (vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 (foliumzuur), B12 en vitamine C). Vetoplosbare vitamines kan het lichaam beperkt opslaan, alleen van vitamine A kan het lichaam een grote voorraad opslaan in de lever. Wateroplosbare vitamines (m.u.v. vitamine B12) kan het lichaam niet of nauwelijks opslaan. Een teveel aan deze vitamines verlaat het lichaam via de urine.

Zijn natuurlijke vitamines beter dan synthetische?
Veel mensen denken dat natuurlijke vitamines in een voedingssupplement beter zijn dan synthetische. Het is echter vaak niet mogelijk om een hoog gedoseerd natuurlijk voedingssupplement te maken, omdat het supplement dan veel te groot wordt. Wel is het mogelijk om vitamines uit de natuur in een laboratorium exact na te maken. Dit wordt natuuridentiek genoemd. Voedingssupplementen met natuurlijke vitamines zijn vaak ook niet beter of effectiever dan supplementen met synthetische vitamines. Soms is de natuurlijke vorm van een vitamine beter, maar soms is de synthetische vorm stabieler of wordt beter opgenomen door het lichaam.

Waarom koopt u vitaminesupplementen bij Vitaminemarkt?
Vitaminemarkt heet een ruim aanbod aan voedingssupplementen met vitamines. We verkopen zowel enkelvoudige vitaminesupplementen als vitaminecomplexen van merken als Now Foods, Bonusan, Elvitaal, Essential Organics, Lamberts en Vitals. En heeft u vragen met betrekking tot vitaminesuppletie? Wij van Vitaminemarkt hebben meer dan 25 jaar ervaring met voedingssupplementen en kunnen u dus van deskundig advies voorzien. Iedere werkdag zijn wij van 8:00 tot 17:00 uur bereikbaar via telefoon, mail of chat. Ook op alle voedingssupplementen krijgt u minstens 10% korting. Wij verzenden uw bestelling gratis vanaf €25,00 bestelwaarde.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »