Wat is fytotherapie/kruidentherapie?

De definitie van fytotherapie is volgens de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie: de professionele toepassing van plantaardige geneesmiddelen met als doel de gezondheid te behouden of te bevorderen. Bij fytotherapie gaat het om voedingssupplementen met heilzame kruiden en planten. Zowel in de reguliere als in de alternatieve geneeskunde wordt met fytotherapie gewerkt. Bekende supplementen met kruiden- en plantenextracten zijn: mariadistel, curcuma, rode gistrijst, cranberry, duivelsklauw, valeriaan en chlorella.

Wat betekent ‘gestandaardiseerd’?

Er zijn verschillende factoren die de effectiviteit van kruiden- en plantenextracten kunnen beïnvloeden. Denk aan onder andere de bereidingsmethode, weersomstandigheden en de oogstprocedure. Om een minimale hoeveelheid van een bepaald werkzaam bestanddeel te kunnen garanderen, bevatten veel supplementen gestandaardiseerde kruiden- of plantenextracten. Standaardisatie geeft u dus de zekerheid dat het supplement altijd dezelfde hoeveelheid van het werkzame bestanddeel bevat.

Waarom bestelt u fytotherapie/kruidentherapie bij Vitaminemarkt?

Bij Vitaminemarkt vindt u een ruime keus aan voedingssupplementen met kruiden- en plantenextracten. We verkopen onder andere fytotherapie van Elvitaal, Vitals, Bonusan, Arkocaps, Nutramedix en NOW Foods. Met al uw vragen over kruidensupplementen kunt u bij ons terecht. Voor deskundig advies kunt ons bellen of mailen of met ons chatten. Op al onze producten geven wij minimaal 10% korting. En al vanaf €25,- bestelwaarde verzenden wij uw bestelling gratis.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »