Wat zijn voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn tabletten, capsules, poeders, sprays of druppels met actieve stoffen voor je gezondheid. Ze zijn bedoeld als aanvulling op je dagelijkse voeding. Voedingssupplementen kunnen bijvoorbeeld vitamines, mineralen, kruiden of oliën bevatten. Er zijn supplementen die slechts één nutriënt bevatten (bijvoorbeeld vitamine D3) en supplementen die meerdere nutriënten bevatten (een multivitamine).

Heb ik voedingssupplementen nodig?

Of u voedingssupplementen nodig hebt ligt aan uw situatie.
Een van de redenen om voedingssupplementen te gebruiken is het feit dat onze voeding minder vitamines en mineralen bevat dan vroeger. Zelfs met een gezond voedingspatroon kunt u een tekort/tekorten oplopen. Om dit tekort aan te vullen zijn een multivitamine, vitamine C en vitamine D of visolie een goede aanvulling.
De Nederlandse Gezondheidsraad adviseert aan diverse groepen het gebruik van extra vitamines: pasgeboren baby’s, kinderen, ouderen, zwangere vrouwen, veganisten, mensen met een getinte huid en mensen die nauwelijks in de zon komen.
Bovendien heeft u bij stress, roken, intensief sporten, een periode van afvallen, een chronische ziekte, medicijngebruik of een vegetarisch dieet meer vitamines en mineralen nodig dan anders. Naast dat het dan extra belangrijk is om goed op uw voeding te letten, zijn voedingssupplementen dan een nuttige aanvulling.

Is een teveel aan vitamines of mineralen mogelijk?

Van de meeste vitamines en mineralen krijgt u niet snel teveel binnen. Er wordt wel gewaarschuwd voor veelvoudig gebruik van vitamine A, D, E en K in verband met opslag in ons vetweefsel. Hiervoor geldt echter dat in de praktijk geen problemen worden gesignaleerd. Fabrikanten dienen zich voor vitamine A en D te houden aan een maximale hoeveelheid in de wet.
Ondanks dat u niet snel teveel vitamines en/of mineralen gebruikt, is het belangrijk om zelf goed te kijken naar wat u binnenkrijgt en met welke reden u iets extra’s gebruikt.

Zijn voedingssupplementen voor iedereen geschikt?

In feite kan iedereen voedingssupplementen gebruiken. Maar er zijn wel enkele situaties waarbij u extra voorzichtig moet zijn, bijvoorbeeld bij hele jonge kinderen, zwangerschap, medicijngebruik of bij een (voedsel)allergie.

Zijn natuurlijke voedingssupplementen beter dan synthetische?

Veel mensen vragen zich af of natuurlijke voedingssupplementen beter zijn dan synthetische. Een voedingssupplement is eigenlijk altijd een onnatuurlijk iets, wel kan een supplement zo natuurlijk mogelijk zijn. Het is meestal onmogelijk om een hoog gedoseerd natuurlijk voedingssupplement te maken, omdat het supplement dan veel te groot wordt. Bovendien zijn voedingssupplementen met natuurlijke vitamines vaak niet beter of effectiever dan supplementen met synthetische vitamines. Soms is de natuurlijke vorm van een vitamine beter, maar soms is de synthetische vorm stabieler of wordt beter opgenomen door het lichaam.

Waarom koopt u uw voedingssupplementen bij Vitaminemarkt?

Vitaminemarkt biedt u een ruim assortiment voedingssupplementen van de beste merken. Zo verkopen wij onder andere supplementen van Orthica, NOW Foods, Lamberts, Elvitaal, AOV en Bonusan. We verkopen al meer dan 25 jaar voedingssupplementen en hebben veel kennis over de producten. Voor deskundig advies bent u bij ons dus op het juiste adres. Twijfelt u of een supplement voor u geschikt is in combinatie met uw medicijngebruik? Of wilt u weten welk voedingssupplement het best bij uw gezondheidsklachten past? Dan kunt u ons bellen of mailen, maar ook via de chat staan we voor u klaar. Bovendien krijgt u op al uw voedingssupplementen minimaal 10% korting. Reden te over dus om uw voedingssupplementen bij Vitaminemarkt te kopen!

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »