Wat zijn mineralen?

Mineralen zijn essentieel voor een goede gezondheid en zijn in tegenstelling tot vitamines anorganisch. Mineralen komen voor in de natuur (bijv. in gesteenten) en worden door dieren en planten opgenomen. Ons lichaam kan mineralen niet zelf aanmaken en we moeten ze dus opnemen uit onze voeding. Bij een tekort aan mineralen, bijvoorbeeld door een langdurige ziekte of door een eenzijdig voedingspatroon, kan het zinvol zijn om een voedingssupplement met mineralen te gebruiken.

Wat is het verschil tussen mineralen en spoorelementen?   

Ons lichaam heeft maar kleine hoeveelheden mineralen nodig, variërend van honderden milligrammen tot enkele grammen per dag. Er zijn ook mineralen die ons lichaam in nog kleinere hoeveelheden nodig heeft, in microgrammen. Deze mineralen worden ook wel spoorelementen genoemd. Het gaat hierbij om ijzer, jodium, zink, koper, chroom, selenium, mangaan en molybdeen.

Waarom bestelt u mineralen bij Vitaminemarkt?

Vitaminemarkt.nl biedt u een ruim aanbod aan voedingssupplementen met mineralen. We verkopen zowel enkelvoudige mineralensuppletie als mineraalcomplexen van onder andere NOW Foods, Elvitaal, Vitals, Bonusan, Pharma Nord en Orthica. Heeft u vragen met betrekking tot mineralensuppletie? Wij van Vitaminemarkt hebben meer dan 25 jaar ervaring met voedingssupplementen en kunnen u deskundig advies geven. Iedere werkdag zijn wij van 8:00 tot 17:00 uur bereikbaar via telefoon, mail of chat. Op ons gehele assortiment krijgt u minstens 10% korting. Wij verzenden uw bestelling gratis vanaf €25,00.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »