Wat is co-enzym Q10?

Co-enzym Q10 is een natuurlijke stof en komt in iedere lichaamscel voor. Het lichaam kan zelf Q10 aanmaken, maar de aanmaak van co-enzym Q10 kan onvoldoende zijn om aan de behoefte te voldoen bij ziekte, medicijngebruik, onvolwaardige voeding, overgewicht, stress en aangeboren en verworven stoornissen in de aanmaak van co-enzym Q10. Ook bij het ouder worden neemt de lichaamseigen aanmaak van Q10 geleidelijk af. Co-enzym Q10 is een antioxidant en is betrokken bij de energieproductie in onze lichaamscellen. Omdat co-enzym Q10 vetoplosbaar is, wordt het beter opgenomen vanuit een oliebasis.

Ubiquinon of ubiquinol?

Er zijn twee vormen van Q10 verkrijgbaar: ubiquinon en ubiquinol. Ubiquinon is de standaard vorm van co-enzym Q10 en ubiquinol is de gefermenteerde vorm. Doordat ubiquinol gefermenteerd is wordt het beter door het lichaam opgenomen.

Co-enzym Q10 en cholesterolverlagers

Zowel statines als rode gistrijst (een natuurlijke cholesterolverlager) blokkeren de aanmaak van Q10. Dit kan leiden tot spierpijn, vermoeidheid en tandvleesontsteking. Daarom is het belangrijk om naast het gebruik van cholesterolverlagers co-enzym Q10 te slikken.

Waarom bestelt u co-enzym Q10 bij Vitaminemarkt?

Vitaminemarkt heeft een ruime keus aan co-enzym Q10 producten van diverse merken. Zo verkopen we producten die enkel Q10 bevatten, maar ook meervoudige producten; zoals co-enzym Q10 met vitamine C of co-enzym Q10 met L-Tyrosine. Ook voor advies bent u bij ons op het juiste adres. Gebruikt u bijvoorbeeld cholesterolverlagers en wilt u weten hoe Q10 u kan helpen tegen bijwerkingen? Of heeft u andere vragen over co-enzym Q10? Bel, mail of chat dan met ons. Ook op alle Q10-producten krijgt u bij Vitaminemarkt minimaal 10% korting. En al vanaf €25,- bestelwaarde worden uw supplementen gratis bij u thuis bezorgd.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »