Wat zijn vezels?
Vezels, ook wel voedingsvezels genoemd, zijn afkomstig uit de celwand van planten. Vezels leveren geen voedingsstoffen aan het lichaam en worden niet of slechts gedeeltelijk verteerd in de darmen. Ze zijn echter wel belangrijk voor een goede gezondheid. Vezels helpen het spijsverteringssysteem gezond te houden. Ze zorgen voor een verzadigd gevoel en helpen daardoor mee aan het behoud van een gezond gewicht. Sommige vezels hebben een gunstig effect op het cholesterolgehalte, en daarmee op het risico op hart- en vaatziekten.
Vezels kunnen we onderverdelen in twee groepen: fermenteerbare en niet-fermenteerbare vezels. Fermenteerbare vezels (ook wel oplosbare vezels genoemd) worden in de dikke darm afgebroken. Ze worden ook wel prebiotica genoemd. Niet-fermenteerbare vezels (ook wel onoplosbare vezels genoemd) worden niet afgebroken.

Vezels en suppletie
De Gezondheidsraad adviseert volwassenen zo’n 30 tot 40 gram voedingsvezels per dag te eten. De meeste volwassenen krijgen echter veel minder vezels binnen. Dit kan leiden tot gezondheidsklachten, zoals stoelgangproblemen. Bij een tekort aan vezels kan vezelsuppletie een goede aanvulling op de voeding zijn. Qua vezelsupplementen is vooral psyllium (vlozaad) bekend. Maar ook inuline, pectine en FOS worden in diverse supplementen verwerkt.

Waarom koopt u vezelsupplementen bij Vitaminemarkt?
Vitaminemarkt heeft een ruime keus aan vezelsupplementen van diverse merken. Zo verkopen we supplementen van Elvitaal, Orthica, NOW Foods, Vitakruid en Biotics. Ook voor advies bent u bij ons op het juiste adres. Heeft u darmklachten en wilt u weten of vezelsuppletie u kan helpen? Of heeft u andere vragen over vezelsupplementen? Bel, mail of chat dan met ons. U krijgt bij Vitaminemarkt altijd minimaal 10% korting. En al vanaf €25,- bestelwaarde worden uw supplementen gratis bij u thuis bezorgd.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »