Wat is glucosamine?

Glucosamine is een eiwit dat voorkomt in kraakbeen, bindweefsel en in gewrichtsvloeistof. Het is een bouwstof van kraakbeen en ondersteunt de productie van gewrichtsvloeistof in het lichaam. Op oudere leeftijd kan het vermogen van het lichaam afnemen om deze bouwstof aan te maken. Een voedingssupplement met glucosamine kan als aanvulling wenselijk zijn voor soepele gewrichten. De meeste voedingssupplementen worden gemaakt van glucosamine uit schilden van schaaldieren, zoals garnalen en krabben. Er zijn echter ook vegetarische supplementen. Vaak duurt het 1 tot 2 maanden voordat het effect van suppletie merkbaar is.

Wat is chondroïtine?

Chondroïtine is een belangrijk onderdeel van kraakbeen in het lichaam. Het geeft kraakbeen de geleiachtige eigenschap die nodig is voor een stootkussenwerking. Ons lichaam maakt zelf chondroïtine aan uit onder andere glucosamine. Voor voedingssupplementen wordt chondroïtine gewonnen uit dierlijk kraakbeen, afkomstig van runderen of haaien. Het duurt vaak 1 tot 2 maanden voordat het effect van suppletie merkbaar is.

Wat is MSM?

MSM (metthylsulfonylmethaan) is een natuurlijke, organisch gebonden vorm van zwavel. MSM is bij veel lichaamsprocessen betrokken. Het is onder andere van groot belang voor de synthese van collageen, wat essentieel is voor de structuur van bindweefsel en kraakbeen. Met het ouder worden vermindert de hoeveelheid MSM in het lichaam.

Waarom bestelt u glucosamine, chondroïtine en MSM bij Vitaminemarkt?

Vitaminemarkt heeft een uitgebreid assortiment supplementen met glucosamine, chondroïtine en MSM. U heeft de keus uit supplementen met enkel glucosamine of MSM, maar ook supplementen met een combinatie van glucosamine en chondroïtine of glucosamine, chondroïtine en MSM. Zo kunt u precies het supplement aanschaffen wat aan uw behoefte voldoet. Qua merken heeft u onder andere keus uit AOV, Orthica, Elvitaal, Biotics, Vitalize en Lamberts. Ook verkopen we voedingssupplementen met glucosamine, chondroïtine en MSM speciaal voor honden, katten, paarden en pony’s van het merk PUUR. Al uw voedingssupplementen koopt u bij Vitaminemarkt met minimaal 10% korting. En al vanaf €25,- bestelwaarde verzenden we zonder bijkomende kosten. 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »