Wat zijn omega vetzuren?
Omega vetzuren zijn onverzadigde vetzuren. Omega-3 en omega-6 zijn meervoudig onverzadigde vetzuren en omega-9 is een enkelvoudige onverzadigde vetzuur. Omega-9 vetzuur is in tegenstelling tot omega-3 en omega- 6 vetzuren niet essentieel. Alle drie de omega vetzuren zijn nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk dat de verhouding tussen omega-3 en omega-6 goed is. Het westerse voedingspatroon bevat echter te veel omega-6 vetzuren en kent een tekort aan omega-3 vetzuren.

Meer over omega-3
Omega-3 vetzuren spelen een uitzonderlijke rol in het ondersteunen van hart en bloedvaten. De bekendste omega-3 vetzuren zijn alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). EPA en DHA komen vrijwel uitsluitend voor in vette vis. ALA, dat in plantaardige olie kan zitten, kan beperkt worden omgezet in EPA en DHA. De Gezondheidsraad adviseert 450 mg EPA/DHA per dag. Naast dat omega-3 vetzuren zeer belangrijk zijn voor hart en bloedvaten is EPA ook belangrijk voor het behoud van gezonde cellen, voor soepele gewrichten en om het afweersysteem te ondersteunen. DHA speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling en het functioneren van de hersenen en het zenuwstelsel.

Wanneer is omega-3 suppletie aan te bevelen?
De Gezondheidsraad adviseert alle volwassenen om twee maal per week vis te eten, waarvan minimaal 1 keer vette vis, zoals makreel of zalm. Als het u niet lukt dit advies te halen, zijn voedingssupplementen een goede aanvulling. Voor sommige mensen is het extra belangrijk om op hun inname van omega-3 vetzuren te letten, denk aan senioren, kinderen, zwangeren en vegetariërs/veganisten.

Waarom koopt u vetzuursuppletie bij Vitaminemarkt?
Vitaminemarkt.nl heeft een uitgebreid assortiment vetzuursupplementen van onder andere Lamberts, Elvitaal, Springfield, NOW Foods en AOV. We verkopen zowel dierlijke als plantaardige vetzuursupplementen. Heeft u advies nodig bij het kiezen van de juiste multivitamine of heeft u andere vragen? Dan bent u bij Vitaminemarkt aan het juiste adres. We hebben meer dan 25 jaar ervaring met voedingssupplementen en via de mail, telefoon of chat staan we iedere werkdag voor u klaar. Ook al haar producten geeft Vitaminemarkt altijd minstens 10% korting. Al vanaf €25,- bestelwaarde wordt uw bestelling gratis bezorgd.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »