Wat zijn enzymen?

Enzymen zijn eiwitten die in iedere levende cel aanwezig zijn. Ze kunnen een chemische reactie binnen en buiten cellen versnellen zonder daarbij zelf verbruikt te worden. Daardoor kunnen ze hun functie steeds opnieuw vervullen. Voor vrijwel elke chemische omzetting in de cel bestaat een specifiek enzym. De stof die hierbij in een andere stoffen wordt omgezet heet een substraat. Ieder enzym kan maar één substraat omzetten en aan de naam van een enzym is (bijna altijd) te zien welk substraat dat is. Zo zet het enzym lipase het substraat lipide (vet) om.

Suppletie en enzymen

Ons lichaam maakt twee types enzymen aan: spijsverteringsenzymen en metabole enzymen. Spijsverteringsenzymen zorgen voor de afbraak en opname van voeding en metabole enzymen ondersteunen stofwisselingsprocessen. De meeste voedingssupplementen met enzymen bevatten spijsverteringsenzymen, maar er zijn ook voedingssupplementen met metabole enzymen (bijvoorbeeld serrapeptase).

Waarom bestelt u enzymsupplementen bij Vitaminemarkt?

Vitaminemarkt heeft een ruim aanbod enzymsupplementen van diverse merken. Zo hebben we een ruime keus aan enzymcomplexen voor de spijsvertering, maar ook diverse supplementen met serrapeptase. Omdat wij meer dan 25 jaar ervaring hebben met voedingssupplementen kunt u met al uw vragen over enzymen en supplementen bij ons terecht. U kunt ons bellen of mailen of met ons chatten. Op al onze producten geven wij minimaal 10% korting. En al vanaf €25,- bestelwaarde verzenden wij uw bestelling gratis. 

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »