Melatonine

Geen producten gevonden...
Incl. btw

Wat is melatonine?

Melatonine is een hormoon dat door ons lichaam gemaakt wordt om het dag- en nachtritme te reguleren. Het wordt geproduceerd in de pijnappelklier, een kleine klier in de hersenen. De aanmaak van melatonine is afhankelijk van de hoeveelheid licht. ’s Avonds stijgt de afgifte van melatonine. Voor het lichaam is dit het signaal om te gaan slapen. Vooral jonge kinderen hebben in het donker een duidelijke melatonineafgifte. Bij ouderen neemt dit langzaamaan af.

Waar helpt een voedingssupplement met melatonine bij?

Ten eerste kan melatonine u helpen om sneller in slaap te vallen. Dit effect is goed onderzocht bij een dosering van 1 mg en hoger. Natuurlijk blijft het voor een goede nachtrust belangrijk dat u ontspannen bent, uw hoofd hebt leeggemaakt en u een regelmatig dag- en nachtritme hebt.
Daarnaast kan melatonine ook helpen bij een jetlag of gedurende ploegendiensten. Vooral het effect bij een jetlag is goed onderzocht bij een dosering vanaf 0.5mg. Het helpt bij het verminderen van jetlag gevoelens.

Waarom koopt u melatonine bij Vitaminemarkt?

Bij Vitaminemarkt.nl heeft u een ruime keus aan voedingssupplementen met melatonine van merken als Sleepzz, Elvitaal, Nutramedix, Nova Vitae, en Bonusan. We verkopen melatonine als druppels, zuigtabletten, capsules, spray en tabletten. Qua dosering bevatten de voedingssupplementen 0.1mg tot 5mg melatonine. Heeft u vragen met betrekking tot het gebruik van melatoninesuppletie? Iedere werkdag kunt u ons bellen, mailen of met ons chatten voor deskundig advies. Op alle producten krijgt u bij Vitaminemarkt.nl minimaal 10% korting en al vanaf €25,- wordt uw bestelling gratis verzonden.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »