Thursday Plantation

Geen producten gevonden...
Incl. btw

Tea Tree of Theeboom

De Melaleuca alternifolia groeit oorspronkelijk in de moerasgebieden aan de Australische Oostkust. Toen de scheepslieden van de Engelse zeevaarder Captain Cook een frisse drank er van maakte, ontstond de naam Tea Tree; oftewel Thee Boom. Deze naam is eigenlijk misleidend want het heeft niets te maken met de thee die wij drinken. Meer nog verwarrend is het omdat de Tea Tree Oil uitsluitend voor uitwendig gebruik is, terwijl je thee juist opdrinkt.

De wetenschap ontdekte de heilzame werking van de olie pas aan het begin van de jaren twintig van deze eeuw. Toen in 1925 bij de eerste chemische onderzoeken, vastgesteld werd dat de etherische olie uit de bladeren vijf keer zo krachtig werkte als de gangbare middelen leek de triomftocht niet meer te stoppen. Door de ontwikkeling van synthetische middelen werd de Tea Tree Oil grotendeels verdrongen.
 

Inmiddels ontdekken meer mensen de werking van Tea Tree Oil. Naast de pure olie zijn er ook kant-en-klare producten op basis van de Tea Tree Oil beschikbaar.
Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »