Nutramin

Geen producten gevonden...
Incl. btw

De oprichter van Nutramin, prof. Henk Oswald, had een aantal idealen: natuurlijke producten (mits effectief) verdienen de voorkeur boven chemische producten; de kennis van de mogelijkheden met natuurlijke producten is beperkt en dus moet er meer aan onderwijs worden gedaan; en het is noodzakelijk de werkzaamheid van natuurlijke producten beter te onderbouwen. Henk Oswald was een visionair; na 35 jaar zijn deze punten nog altijd actueel en vormen een richtlijn voor ons beleid.

 

De kliniek van professor Oswald stond in meerdere opzichten aan de basis van Nutramin. Vanuit deze kliniek ontstond een constante vraag naar gezondheidsproducten, werd er veel ervaringen met behandelconcepten opgedaan en konden artsen en therapeuten ervaring op doen. Daarnaast stond voorlichting centraal. Om in lijn met de wet te handelen werd hiervoor een aparte stichting opgericht. Met de sluiting van de kliniek in 1996 werd een eerste fase afgesloten. De tweede fase stond in het teken van handelen in (Amerikaanse) supplementen. In deze fase heeft Mischa Strijder Nutramin overgenomen, met de ambitie een toonaangevend bedrijf in supplementen te worden.

Kwaliteit van ingrediënten, respecteren van Europese wetgeving en het doen van (kostbaar) wetenschappelijk onderzoek waren daarbij essentieel. Om dit te realiseren was het noodzakelijk om eigenaar te zijn van de formules, want alleen dan is er zekerheid dat innovatie en wetgeving snel geïmplementeerd kan worden. Om de kostbare investeringen mogelijk te maken was bovendien een vergroting van omzet noodzakelijk. Dit heeft ertoe geleid dat we in 2006 ons eerste eigen merk, Pervital, acquireerde en sinds 2010 uitsluitend eigen merken verkopen. Bovendien zijn we ook buiten Nederland actief geworden.

Hoewel er door de jaren heen genoeg veranderingen zijn geweest in ons bedrijf is één ding nooit veranderd: ons streven naar kwalitatief hoogwaardige supplementen die gebaseerd zijn op het beste dat de natuur en wetenschap te bieden hebben. We richten ons daarbij uitsluitend tot de Health Care Professional, die weet als geen ander hoe de producten optimaal in te zetten.  Vandaag de dag zijn we een belangrijke speler in het natuurgeneeskundige en orthomoleculaire veld, en kiezen vele professionals voor onze producten en diensten. In ons streven om hoogwaardige producten voor iedereen beschikbaar te maken staat 2014 daarnaast in het teken van onze nieuwe consumentenwebsite, zodat particulieren nog makkelijker toegang hebben tot onze producten.

 

Onze ambitie

Er gaat niets boven gezonde, gelukkig mensen. Helaas is lang niet iedereen geestelijk en lichamelijk topfit, door verschillende oorzaken zoals leefgewoonten (o.a. dieet en stressfactoren) en leefomgeving (vervuiling). Deze factoren kunnen ervoor zorgen dat mensen niet goed in hun vel zitten of ziek worden. Wij geloven dat veel van deze problemen met een goede voeding en de juiste voedingssupplementen op te lossen zijn en dat goede gezondheid voor iedereen bereikbaar moet zijn.

We leveren daarom supplementen van de beste kwaliteit, gebaseerd op de natuur en de wetenschap, tegen gunstige prijzen. Innovatie staat daarbij hoog in het vaandel. We houden de wetenschappelijke ontwikkelingen scherp in de gaten en zetten ze om in innovatieve ideeën. Aan de hand hiervan ontwikkelen we vervolgens passende voedingsadviezen en superieure voedingssupplementen. Naast een eigen team maken we hierbij optimaal gebruik van onze wetenschappelijke raad, waar internationale kopstukken zitting in hebben. Ook volgen we de wettelijke ontwikkelingen op de voet. We zijn er trots op aan het front te staan van onderzoek, ontwikkeling en kwaliteitsproductie in de voedingssupplementen industrie en zijn ervan overtuigd een bijdrage te leveren aan een betere, gezonde, toekomst.

 Onze producten

We stellen onze producten met de grootst mogelijke zorg samen en verder kopen we onze ingrediënten zoveel mogelijk biologisch en organisch in. Ons doel is om eerlijke en, waar mogelijk, natuurlijke producten te maken met zo min mogelijk vul- en bindmiddelen. Hierdoor zijn onze producten goed opneembaar (goede biologische beschikbaarheid) en garanderen ze een goede effectiviteit.

De Nutramin productlijn bestaat uit enkelvoudige vitaminen, mineralen, kruiden, vetzuren, aminozuren en orgaanextracten. Daarnaast bevat deze productlijn een ruime selectie Multi preparaten en een unieke lijn van zogenaamde spécialités. Deze specialiteiten zijn voor specifieke doeleinden samengesteld en hiermee zijn we onderscheidend in de markt. 

 Verantwoord produceren

De Nutramin producten worden vervaardigd onder farmaceutische omstandigheden en normen. Het produceren onder farmaceutische omstandigheden gaat veelal verder dan de algemene GMP-norm en garandeert dat producten geen contaminaties bevatten en een constante kwaliteit en werkzaamheid hebben. Ook zijn de Nutramin producten niet doorstraald.

De productiecentra waar Nutramin mee werkt, investeren aanzienlijke bedragen in wetenschappelijk onderzoek en verantwoorde productiemethoden, laboratoriumtests en controleprocedures. Van alle gebruikte ingrediënten wordt vooraf vastgesteld of ze voldoen aan de eisen van de Europese Farmacopea. Voor gewicht en homogeniteit geldt een minuscule tolerantie. Het gebruik van vul- en bindmiddelen wordt zoveel mogelijk beperkt. Het gesloten productiecircuit waarborgt de hoogste mate van hygiëne. Nutramin brengt de producten in een exclusief voor haar ontwikkelde verpakking, welke voldoende groot is voor de duur van de behandeling. Kortom, volledige kwaliteitscontrole van grondstof tot eindproduct.

Lees meer
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »